Híreink a Szigetközből

Mobirise

A „Vízitúra pedagógusoknak” projekt keretein belül augusztus 25-én két tantestületet is fogadtunk a Szigetközben.
A mosonmagyaróvári Bolyai iskola pedagógusai a Kisvesszősi kikötőből indulva a Cikolai-mellékágrendszerben vettek részt egy vezetett kenutúrán. A túra során kipróbálhatták a 12 személyes kényelmes és stabil csapathajókat is. Egy pihenő keretében nemcsak az élővilággal, de az ágrendszer egyik ikonikus helyszínével, a Denkpáli zsilippel és hallépcsővel is megismerkedhettek. A feltöltő evezés után visszatértek az Ökoparkba és csatlakoztak a darnózseli Szigetköz Körzeti Általános Iskola pedagógusaihoz.
A darnózseli tantestület a csendesebb és kristálytiszta vízű Gazfűi-Duna vizén evezett túravezetőnkkel, aki elkalauzolta őket egy speciális leshez, melynek része egy vízbe süllyesztett fordított akvárium, azaz a halakat saját szemszögükből zavarás nélkül figyelhetjük meg. A különleges élmény után visszaeveztek a kikötőbe.
A mozgalmas délelőttöt a finom és laktató ebéd zárta. Miután elfogyasztották a gulyást és pogácsát egy vezetett sétán vettek részt a gyógynövénykertben, majd betekintést nyertek a hamarosan átadásra kerülő Szigetköz Élményközpontba, hogy megismerkedjenek a jövőbeni programlehetőségekkel.
A projekt az Aktív Magyarország és a Magyar Vízitúra Szövetség támogatásával valósulhatott meg. 

Designed with Mobirise web page templates